Tractie op de wervelkolom werkt niet.!

Tractie

Nee, tractie werkt niet, althans niet op kort termijn, zeg een uur. Je moet eerst de spieren die de vervorming tegengaan uitputten, dit kost tijd en vervolgens laten de tussenwervelschijven tractie niet toe. Er vind een soort vacuum trekken plaats en dat zuigt niet sneller water aan. (Het systeem komt in oppositie) Tussenwervelschijven absorberen water op basis van osmose. Eiwitten, zouten en koolhydraten hebben de chemische mogelijkheid om water aan te zuigen. Dit is een uiterst traag mechanisme en vindt bij iedereen plaats met name gedurende de nachtrust. De zwaartekracht zorgt er overdag voor dat het water weer min of meer uitgeperst wordt. Zo krijg je het beeld van een lekke hydraulische cylinder die zich s’nachts hersteld.

Kern Tussenwervelschijf

Wisselende druk op Kern tussenwervelschijf

Na een ruimtereis van astronauten zie je, na de landing op aarde, hoge tussenwervelschijven vanwege de osmotische aanzuiging die een half jaar plaats vond.

De grootste medische misvatting was de trilplaat. Je ging erop staan en de hydraulische cylinders liepen versnelt leeg. Ik heb vele hernia’s dankzij de trilplaat gekregen. Het was te bizar voor woorden. Hij is gelukkig niet meer in gebruik.