Armklachten, pijn in de armen.

Probleem:

Uitstralende pijn in de armen, tintelingen in de vingers, jeuk ergens op de armen, alsmede het carpaal tunnel syndroom.

OMG benadering:

Het corrigeren van de nekwervels, de borstwervels en de ribben. Een geblokkeerde ribaanhechting op de wervel of een verzwikking van de rib-borstwervel aanhechting kan voor veel uitstralende pijnklachten zorgen. Dit is het gevolg van druk door zwelling op de uittredende thoracale zenuwen die naar de arm en hand lopen of naar de voorkant van de ribbenboog.

Een carpaal tunnel syndroom (beknelling van de zenuw in de pols) kan eveneens naar boven in de arm uitstralen. Vroeger dacht men dat een beknelling alleen gevolgen had in het verdere verloop van de zenuw naar perifeer en dat uitstraling terug naar centraal niet bestond. Het carpale tunnel syndroom komt van een beknelling in de pols en kan meestal eenvoudig door de OMG arts verholpen worden omdat het meestal een foutstand is in een van de handwortelbeentjes.

Huisarts benadering:

De meeste reguliere artsen denken bij armklachten aan uitstralende pijn vanuit de nekwervels, of een thoracic outlet syndroom (een zenuwbeknelling niet gerelateerd aan wervels maar aan een rudimentaire C7 rib ook wel halsrib genoemd.) De meeste armklachten komen echter van een verkeerde rib en of wervelstand stand van T2, T3 en T4.